Może już słyszeliście o chlebku alpejskim. To bardzo pyszna kolacja/ przekąska dla jednej lub kilku osób, które lubią ciągnący się serek i chrupiący chlebuś- a kto tego nie lubi?! :D

Do wykonania takiego chlebka będziecie potrzebowali:
  • pół chleba niekrojonego
  • masło
  • 200g żółtego sera
  • 1 ząbek czosnku
  • pół natki pietruszki
Chleb należy pokroić w kratkę, w przestrzenie powkładać kawałki twardego masła i żółtego sera. Wszystko smarujemy roztopionym masłem wymieszanym z rozgniecionym ząbkiem czosnku i posypujemy natką. Pieczywo zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku ok. 10-15min, następnie odkrywamy folię i dopiekamy jeszcze 3-5min, aż pięknie się zrumieni.

Jak tylko raz spróbujecie tego przepisu, na pewno będziecie do niego jeszcze nie raz wracać! :) 

Komentarze

Popularne posty