Jeśli nie macie żadnych pomysłów na kolację to polecam Wam parówki w cieście francuskim, które idealnie smakują z własnoręcznie robionym sosem czosnkowym.

Potrzebujemy:

  • 8- 10 parówek
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka prastrów żółtego sera
  • 1 małe jajko
Parówki owijamy w serze a następnie w ciasto (można w kopertę, owinąć wokół cienki pasek lub też szczelnie zapakować), smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w 180 stopniach aż się pięknie zrumienią (jakieś 20-25 min). 

Dodatkowo do sosu czosnkowego: 
  • 2-3 ząbki czosnku (wg własnego uznania)
  • łyżka majonezu
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka kropli cytryny
Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z resztą składników. 

Smacznego kochane łasuchy! :D




Komentarze

Popularne posty