Jeśli nie macie żadnych pomysłów na kolację to polecam Wam parówki w cieście francuskim, które idealnie smakują z własnoręcznie robionym sosem czosnkowym.
Potrzebujemy:
Potrzebujemy:
- 8- 10 parówek
- opakowanie ciasta francuskiego
- kilka prastrów żółtego sera
- 1 małe jajko
Parówki owijamy w serze a następnie w ciasto (można w kopertę, owinąć wokół cienki pasek lub też szczelnie zapakować), smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w 180 stopniach aż się pięknie zrumienią (jakieś 20-25 min).
Dodatkowo do sosu czosnkowego:
- 2-3 ząbki czosnku (wg własnego uznania)
- łyżka majonezu
- łyżka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz do smaku
- kilka kropli cytryny
Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z resztą składników.
Smacznego kochane łasuchy! :D
Komentarze
Prześlij komentarz