Pogoda nas nie rozpieszcza, więc na poprawę humoru proponuję Wam crumble z malinami i bananem (czyli owoce pod posypką). Banalnie proste wykonanie, a słodycz jaka wyjdzie z piekarnika wprost nieziemska!
Do jego wykonania potrzebujemy:
Do jego wykonania potrzebujemy:
- 250 g malin
- 1 banan
- 2 łyżki mąki żytniej
- 1 łyżka otrębów pszennych/ otrębów lnianych (jeśli ich nie macie można je ominąć)
- 1 łyżka cukru brązowego (lub zwykłego)
- 2 łyżki zimnego masła
Owoce wykładamy do kokilek lub naczynia żaroodpornego...
Z suchych składników i masła robimy kruszonkę...
I posypujemy nią owoce. Wszystko razem zapiekamy w 180 stopniach przez ok. 15 min lub do przyrumienienia kruszonki. Wszystko można podać z bitą śmietaną lub lodami, ale jeśli wolicie wersję fit nie trzeba nic dodawać, samo w sobie crumble jest przepyszne!
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz