Brak pomysłu na kolację dla dwojga, romantyczną randkę czy wykwintny obiad? Nic się nie martwcie! Mam idealny przepis na takie specjalne spotkania- polędwiczka Wellington. Pięknie przygotowana i jej cudowny smak zachwyci każdego!
Składniki:
Na osobnej patelni podsmażamy pokrojone pieczarki.
Składniki:
- polędwiczka wieprzowa (lub wołowa)
- opakowanie ciasta francuskiego
- 6 szt pieczarek
- 6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej lub cienkiutko pokrojonego boczku
- pół pęczka natki pietruszki
- 2 łyżki musztardy
- sól, pieprz do smaku
Na samym początku polędwiczkę przyprawiamy solą i pieprzem i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanej patelni.
Na rozlożone ciasto francuskie ukladamy najpierw szynkę/boczek, następnie pieczarki, posypujemy natką i układamy poledwiczkę, którą smarujemy z każdej strony musztardą.
Mięso owijamy w ciasto francuskie, na górze nacinamy w kilku miejscach, żeby zgromadzone gorące powietrze mogło się wydostać. Całość smarujemy rozbełtanym jajkiem i wkładamy do nagrzanego w 180 stopniach piekarnika na ok. 30 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz