Dziś na obiad serwowałam naleśniki po chłopsku. To pyszne danie można zrobić, kiedy zostaną Wam ziemniaki z poprzednego dnia. Nic się nie zmarnuje, a do tego skosztujecie coś nowego.
Do ich wykonania potrzebujemy:
Do ich wykonania potrzebujemy:
- naleśniki
- ziemniaki około 500g
- boczku 150g
- 1 cebula
- szczypiorek
- Sól, pieprz, słodka i ostra papryka, vegeta
Boczek wysmażamy na złoty kolor, dodajemy cebulkę. Dodajemy te składniki do ziemniaków wymieszanych ze szczypiorkiem i doprawiamy wg smaku. Gotowy farsz układamy na naleśnikach, składamy w kopertę i chwilę podpiekamy na patelni.
Naleśniki świetnie komponują się z sosem pieczarkowym.
Polecam wszystkim, którzy mają ochotę spróbować innych naleśników, niż tylko na słodko czy ze szpinakiem i serem.
Komentarze
Prześlij komentarz