Dziś na obiad serwowałam naleśniki po chłopsku. To pyszne danie można zrobić, kiedy zostaną Wam ziemniaki z poprzednego dnia. Nic się nie zmarnuje, a do tego skosztujecie coś nowego.

Do ich wykonania potrzebujemy:

  • naleśniki
  • ziemniaki około 500g
  • boczku 150g
  • 1 cebula
  • szczypiorek
  • Sól, pieprz, słodka i ostra papryka, vegeta
Boczek wysmażamy na złoty kolor, dodajemy cebulkę. Dodajemy te składniki do ziemniaków wymieszanych ze szczypiorkiem i doprawiamy wg smaku. Gotowy farsz układamy na naleśnikach, składamy w kopertę i chwilę podpiekamy na patelni. 
Naleśniki świetnie komponują się z sosem pieczarkowym. 
Polecam wszystkim, którzy mają ochotę spróbować innych naleśników, niż tylko na słodko czy ze szpinakiem i serem. 

Komentarze

Popularne posty