Na taką brzydką jesienną pogodę polecam Wam pyszną, rozgrzewającą zupkę cebulową. Jest banalnie prosta w wykonaniu, a smakuje nieziemsko!
Do jej wykonania potrzebujemy:
Do jej wykonania potrzebujemy:
- 3 duże cebule
- 1 serek topiony śmietankowy
- 1,5 litra bulionu
- 2 łyżki masła
- Sól, pieprz, tymianek do smaku
Cebule kroimy obojętnie jak, przesmażamy ją na maśle ze szczyptą soli do zrumienienia. Zalewamy ją bulionem (lub wodą z kostką rosołową) i czekamy aż się zagotuje. Na końcu dodajemy do niej serek topiony i wszystko blendujemy na gładką zupkę. Doprawiamy do smaku przyprawami et viola! Na talerzu można przyozdobić zupę startym żółtym serem i grzankami upieczonymi na masełku.
Komentarze
Prześlij komentarz